duminică, 27 mai 2012

I'm so high ?!

'' Pentru unii vârful este aşa de "aproape" că nu fac mai niciun efort. Alţii se străduiesc şi nu pot. Ceilalţi se luptă cu vântul.''


Viorel Muha (august 2008)         Cu toţii ştim că viaţa uneori nu este chiar aşa cum ne-am dorit-o. Alţii au mai mult, alţii mai puţin. Când spun că alţii au mai mult, de obicei ne referim la ceea ce este de ordin financiar - asta ca să nu ne mai ascundem după deget. Aşadar, suntem două sau chiar 3 mari categorii de oameni: cei care sunt bogaţi până la foarte bogaţi, cei care sunt modeşti şi cei care sunt săraci, spre foarte săraci încât nu ştiu ce le aduce ziua de mâine.


Revenind la citat, cam aşa şi este...


        Cei care au o situaţie materială foarte bună, ajung în acel ''vârf'' cât ai clipi, deoarece au prilejul oricând să-şi atingă scopurile. Practic, au acel viitor asigurat chiar de când s-au născut.


      Cei care sunt mai modeşti pot să ajungă acolo unde îşi doresc, însă s-ar putea să întâmpine multe dificultăţi, să se lovească de ziduri, dar cu toate acestea s-ar putea să-şi îndeplinească scopul chiar dacă luptă din răsputeri o perioadă de timp.


        De cei mai săraci, nici nu mai încape vorbă. Pentru ei şansele de reuşită sunt extrem de mici. Pot avea şanşe însă ca să ajungă la un nivel cât de cât mai omenesc, trebuie să relizeze o muncă titanică. De obicei, această categorie de oameni nu se pot ridica prea sus, pentru că e logic - nu au cum, nu găsesc şanse atât de uşor şi cei mai mulţi sunt oameni care nu au viitor, cu siguranţă. Nimeni nu te bagă în seamă în astfel de condiţii, iar în cel mai fericit caz te mulţumeşti să fii o slugă.


       Aşadar, alţii nu depun poate absolut nici un efort şi numai ce îi vezi că au ajuns deodată oameni ''mari'', alţii se străduiesc până nu mai pot ca să aibă cât de cât o viaţă decentă, iar alţii se luptă în zadar.


     Cel mai trist cred, este faptul că cei care sunt bogaţi şi care pe deasupra nu au cunoştinţele tale, au ajuns departe, pe când tu, care ai tot ce trebuie din punct de vedere intelectual, al educaţiei şi totuşi ţi-se întoarce spatele. De ce? Pentru că banul tronează peste tot, iar inteligenţa chiar nu prea mai are importanţă. Dacă eşti şi inteligent şi bogat, atunci poate nu aş mai avea ceva de reproşat..

3 comentarii:

 1. Foarte corect ai spus: "banii tronează peste tot, iar inteligenţa chiar nu prea mai are importanţă" însă totuși cred că mult depinde de locul unde vrem să reușim, cît de sus să ajungem și ce ne va da asta. Sunt o mulțime de oameni care nu vor multe de aceea nici nu depun efort însă cum ai spus sunt mai mulți cei care profită de ocazii (însă nu-i pot judeca). ;)

  RăspundețiȘtergere
 2. Înţeleg ce spui!
  Într-adevăr, mai este şi acea categorie de oameni care nu depune efort, se mulţumesc doar cu ce au... poate aşa le este cel mai bine sau ştiu că dacă vor pleca din acel loc, nu vor mai găsi unul la fel sau poate riscă să nu mai găseasca deloc, să rămână şomeri, aşadar preferă să rămână tot acolo chiar dacă câştigă mai puţin, iar dacă mai punem şi faptul că viaţa lui este destul de limitată, îl înţelegem. Cei drept, la zilele noastre se procedează astfel, din păcate.

  RăspundețiȘtergere
 3. “banii tronează peste tot, iar inteligenţa chiar nu prea mai are importanţă” - da , este adevărat , acum o diplomă , nu contează în ce domeniu , se cumpără cu câteva mii de euro , un permis de conducere se ia a fel , cu câteva mii de euro , sau cu o întrebare : „cine e mă-ta cu tac-to?” , însă când cumperi lucrurile astea nu poți cumpăra și inteligența , ea vine pe parcurs și trebuie să muncești pentru ea , nu să-ți cumperi o hârtie care n-are nicio valoare pentru că tu nu știi absolut nimic în domeniul ăla .

  RăspundețiȘtergere

Te ascult! :)