sâmbătă, 20 octombrie 2012

Azi nu e toamna, e vara!

             O zi de vara. Cu soare, cu iarba, cu cantec de pasari.
E dimineata devreme si astazi ma simt inspirata. Imi asez trepiedul in dreptul ferestrei de la mansarda, imi pregatesc culorile, pensula si incep sa pictez. Soarele e minunat azi. Imi incalzea corpul inca amortit.
La un moment dat, mi-am intors privirea catre tine. Doream sa te vad inca odata cat de frumos dormi, doream sa vad cum razele soarelui iti mangaiau  parul, ochii si barbia frumos conturata..  dar constat ca nu mai dormeai. Stateai la marginea patului si ma priveai cu ochii tai atat de calzi, fara sa mai clipesti. Nu stiu de cat timp stateai asa, dar ti-am zambit usor fara sa iti spun vre-un cuvant.. si ma  intorsesem timid din nou la pictat.

Peste un timp, iti simteam pasii pe podea. Atunci m-am oprit din pictat si nici nu mai indrazneam sa ma misc. Mainile tale imi cuprinsera usor umerii. M-ai intrebat ce pictez.. si ti-am raspuns ca exprimam ceea ce simt. Totul era colorat in galben, rosu si verde crud. Te-ai asezat apoi langa mine, ca un copil mic, asteptand sa termin de pictat.. Iti apreciam rabdarea si recunosc ca te  priveam pe furis.. sa-ti mai admir ochii.
Dupa ce mi-am finalizat pictura, m-am hotarat sa stau in gradina. Acolo, mi-am asezat o patura, am inchis ochii si incercam sa visez. Ai aparut si tu langa mine, insa nu indrazneam sa deschid ochii. Simteam cum respirai, simteam chiar si cum ma priveai, pana cand la un moment dat, te simteam atat de aproape, foarte aproape. M-ai sarutat si te-am sarutat. M-ai imbratisat si te-am imbratisat. Mi-ai spus cuvinte foarte frumoase.. si vor ramane secret, stiute doar de noi. Era intr-adevar o zi splendida de vara si vor mai fi multe astfel de zile..

4 comentarii:

Te ascult! :)