joi, 18 octombrie 2012

Despre leneNoi oamenii, cu toate ca viata noastra este ocupata in mare parte de scoala, servici, familie, nu putem fi tot timpul in priza, ca niste roboti. Mereu suntem ocupati, dar avem nevoie si de acel timp liber, pentru a ne revitaliza, pentru a da rezultatele scontate de la o zi la alta. Acel timp liber cel mai bine este sa il folosim tot prin a face ceva dar sa implicam cate un pic si din miscarea fizica si nu doar a sta o zi intreaga in pat la tv sau pc. De exemplu, a practica un sport, a scrie, a citi o carte, a gati, a te plimba, etc. Dar, noi oamenii in timpul liber preferam doar sa dormim, adica sa lenevim.
Lenea se instaleaza de cele mai multe ori dupa o perioada in care am renuntat la anumite activitati zilnice. Am spune ca de fapt nu este lene, ca de fapt ne relaxam, dar aceasta relaxare mai are doar un pas pana la a vedeni lene. Sunt de acord, ne mai si odihnim, dar nu pana a deveni dependenti de perna si pat. De ce spun asta, deoarece cu greu ne mai dezvatam si ma tem ca nu duce la ceva bun daca exageram cu odihna.
Despre lene mai putem vorbi ca poate duce chiar la o viata sedentara. Nu mai facem miscare, ne ingrasam, deci o cale sigura spre a ne imbolnavi. Dorim sa faca altii treburile in locul nostru, dorim sa ne simplicam din ce in ce mai mult viata, dar asta nu e o metoda prea buna de fiecare data. Stiti proverbul.. ``Lenea e cucoana mare care cere de mancare!`` si se potriveste de minune.
          Asadar, nu confundati relaxarea cu lenea!

4 comentarii:

 1. Ar mai fi multe de spus pe aceasta tema. Lenea este principala cauza pentru care oamenii nu fac sport, nu au grija de ei, rateaza anumite evenimente, refuza locuri de munca, nu studiaza indeajuns, se apuca de infractiuni sau cersit etc.

  RăspundețiȘtergere
 2. Da, ar fi mai multe de spus. Asa este in mare parte, insa problema cu refuzatul locului de munca.. mm.. depinde! :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu prea. Stii Povestea Unui Om Lenes? A preferat sa moara pentru ca nu voia sa manance paine uscata. Din pacate, ca el sunt multi...

  RăspundețiȘtergere
 4. Romanul s-a nascut poet si .......................obosit.

  RăspundețiȘtergere

Te ascult! :)