luni, 29 octombrie 2012

Opusele nu se atrag!

                    Cu toate ca aratam ca structura fizica la fel si toti ne numim oameni, nu gandim toti la fel. Asadar, nu toata lumea se va intelege cu toata lumea, ci doar cu acele persoane care sunt cat mai apropiate de caracterul fiecaruia in parte. Astfel, in spatele fiecaruia stau acele diferente dintre oameni.
                   Se spune ca opusele se atrag si chiar se completeaza una pe cealalta. In fizica,  polii opusi ai magnetilor se atrag. Ok, dar functioneaza la fel si in cazul oamenilor?! Din punctul meu de vedere este fals! Ce sanse ar avea aceste opuse sa se atraga?! Mai degraba, cine se aseamana se aduna, iar totul va merge struna!
                    Nu putem comunica cu o persoana care nu este pe aceeasi lungime de unda cu noi. Si chiar daca dorim sa realizam conversatii cu aceasta, ea nu va mai intelege la un moment dat. Rezultatul: vorbiti limbi straine. De multe ori, oamenii te considera in astfel de cazuri, ca fiind timid sau ingamfat. Dar gresesc! Pur si simplu nu se poate purta o discutie, pentru ca nu poate exista in nici un fel si devine chiar neplacuta pe parcurs.
                   Cand nu exista aceleasi interese, acele asemanari, o discutie nu poate fi tinuta. Cand acestea exista, cu siguranta discutia merge minunat si ne face sa ne simtim bine conversand cu acei oameni care ne inteleg. Toate acestea depind de educatia aleasa si propriile principii. Desigur, nu vom gasi un om 100%  perfect ca noi, dar cu siguranta atunci cand exista acele asemanari si cu cat vor fi mai multe cu atat acea relatie, indiferent de care va fi.. prietenie, iubire, va fi una reusita.
              Cum recunoastem daca o persoana este pe aceasi lungime de unda cu noi?! As putea spune chiar de la prima discutie!

3 comentarii:

  1. De acord cu tine. Opusele doar se echilibrează, și asta doar într-un cadru social cum ar fi locul de muncă. În rest, persoanele care nu sunt pe aceeași undă cu noi reușesc doar să ne facă să ne simțim stingheriți.

    RăspundețiȘtergere
  2. Corect! Dar de multe ori exista neintelegeri si la locul de munca.

    RăspundețiȘtergere
  3. De aia am spus ”se echilibrează” :) Mai lași tu, mai lasă celălalt :D

    RăspundețiȘtergere

Te ascult! :)