marți, 27 noiembrie 2012

Nimicire

Te pierzi prin multime ca intr-un labirint. Desi orasul pare viu, tu ai murit.
Esti o moarta vie. Privesti indelung la trecatori - de parca ai cauta pe cineva, dar oricum nu-i prea vezi bine, pentru ca ti se pune o ceata in fata ochilor. Ti-au disparut sentimentele frumoase, te simti secatuita de puteri.. Oamenii nu te observa, pentru ca nu se obosesc sa citeasca chipuri. Si de ce i-ar interesa asta?! Prea insignifiant, nu?! Nimanui nu-i pasa, nu te poate ajuta! Nimeni nu este interesat de privirea ta. Poate ca totusi e mai bine asa... dar daca cineva ar fi interesat, ar vedea privirea unui om incomplet, ar observa niste ochi ce nu mai clipesc si care privesc doar intr-un loc.. un chip umbrit. Nici machiajul te mai ajuta, expresia fetei te tradeaza. Te chinui din cand in cand sa mai schitezi un zambet, dar si acela este, evident fals.
Te simti singura printre acei oameni. Altii se bucura de ii aude o strada intreaga, altii se imbratiseaza, altii converseaza si pare ca le place si ii binedispune si ai impresia ca toata lumea e fericita, numai tu nu -  tu nu ai pe nimeni in jurul tau. Tu esti pe punctul de a te evapora, te dezintegrezi in mii de molecule. Cu greu gasesti un motiv care sa te faca sa mai zambesti. Si atunci cand gasesti acel motiv, imediat efectul sau dispare. E prea de scurta durata.. Iti aduci aminte de prezent si de ceea ce se intampla in interiorul tau. Prea fragila esti. Candva, ai fost o vindecatoare de suflete, acum nu mai poti fi. Oare pe tine te poate vindeca cineva sau crezi ca te poti vindeca de una singura?! Te temi ca nu..
Cumva existi.. dar pentru cine existi sau trebuie neaparat sa existi pentru cineva?!

8 comentarii:

 1. Trist. Dar cel mai trist este ca sunt multi astfel de oameni si nu ii vede nimeni. Desigur, sunt si persoane care nu se lasa ajutate... dar asta nu inseamna ca nu ar trebui sa incerce altcineva sa le ajute.

  RăspundețiȘtergere
 2. existi pentru bucuria Celui ce te-a creat cu mare drag! ;0 O zi frumoasa, Claudia!

  RăspundețiȘtergere
 3. Daca nu poti tu, te vindeca timpul...

  RăspundețiȘtergere
 4. Iar altii se inchid in ei, nu mai au incredere in ceilalti, pentru ca uneori, astfel de situatii sunt tratate cu neseriozitate. Cel suferind nu poate vorbi despre el - el stiind ca nu va fi inteles sau ca ii va fi luata problema in deradere.. dar oricum ar fi, ajutor trebuie sa existe de undeva.

  RăspundețiȘtergere
 5. Nu vindeca in totalitate.. doar pe alocuri. Mai uiti, dar nu pentru totdeauna!

  RăspundețiȘtergere
 6. Ajutor trebuie sa existe in primul rand din interior. Daca tu nu vrei sa te ajuti, altcineva nu are nici o sansa.

  RăspundețiȘtergere
 7. Asa este! Trebuie lucrat la vointa!

  RăspundețiȘtergere
 8. Ai un blog foarte reusit ! Felicitarile mele si mult succes !

  RăspundețiȘtergere

Te ascult! :)