vineri, 16 august 2013

Poate fi...

In noapte, gandurile nu pot fi inlaturate, nu pot fi nici blocate, sunt chiar intensificate. Se creaza o simfonie din soaptele vantului, soaptele norilor, soaptele frunzelor, soaptele orologiului, imbinate cu o soapta dulce a inimii si soaptele vagi si repetate ale unui cantec de la patefon, venit dintr-un colt de camera. Si toate duc la o noua trezire a gandurilor, o reconstientizare.
Niciodata nu e liniste cu adevarat in minte, dar nici in suflet. Gandurile sunt vii si constat ca mai apare inca o soapta. Tu apari. Soaptele tale sunt dintre cele mai placute. Se aud, se simt. Imi mangaie auzul si pielea, imi canta si ating inima lin. Si ti-ai lasat amprenta...
Iti mai aduci aminte? Intr-o noapte rece, la fel ca aceasta, s-a nascut din minte si din suflet cel mai frumos sentiment. Am aprins focul - mi-a fost aprins de tine. Te-am luat langa mine si te-am incalzit sperand la nestingere, sperand la caldura ce se va mentine.
 Si ce simti nu te poate insela. Cuvintele pot insela uneori, caci putem scrie sau spune cuvinte marete fara a simti ceva, putem sa mintim atat de frumos, putem excela in arta actoriei si astfel cuvintele nu pot insemna nimic, nu au nicio valoare. Insa ce simti nu poate fi fals. Privirile ochi in ochi si sclipirea din ei, tinutul de mana si imbratisarile plapande sau chiar stranse, vocea si gesturile frumoase care se repeta, nu ne mint niciodata. Minutele, orele se transforma in secunde; timpul nu mai este de ajuns...
Printre atatea minciuni si sentimente false ce roiesc zilnic si apar de peste tot, prezenta ta inseamna altceva. Inseamna a patrunde intr-un singur univers – universul nostru. Iar gandurile se dezbraca... Ai pupile marite si  povestea ta se aude din privire. Pe buzele rosii ai lipite cuvinte de iubire ce in saruturi se citesc. Ai brate calde si primitoare, iar intre ele, simt cum traiesti si respiri iubirea. Impreuna formam sunetul contopirii, intr-o aparenta liniste.
Dar viata poate fi si frumoasa, poate fi si cu mai putine esecuri, poate fi mai senina intre doi oameni care gandesc senin, poate fi traita frumos intre doi oameni care stiu a trai cu adevarat, poate fi plina de iubire intre doi oameni care nu uita in timp a iubi, poate fi dulce intre doi oameni care isi spun si gusta cuvintele dulci din strafundul sufletului, poate fi sincera intre doi oameni care nu se ascund unul de celalalt.
Da, poate fi...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Te ascult! :)