sâmbătă, 15 martie 2014

Ne-am Ascuns de Lună


Privesc pe fereastră şi constat că s-a stins ziua. Copacii dansează incoerent pe ritmul dansului de vânt, ce stârneşte totodată şi frunzele ciopârţite de mersul mult prea apăsat al sufletelor rătăcite... Văd chipuri crispate, cu ochi împrăştiaţi şi uscaţi, în a căror pupile se pot observa pereţi goi, reci şi negri, şi cum luna le înghiţea şi ultima picătură de strălucire, pentru că nu se străduiau să strălucească.
Noaptea trecută am avut un coşmar în care se făcea că luna m-a sufocat în vis, iar tălpile mi le-a făcut reci ca dragostea moartă. A fost doar un vis sau a fost doar invidia lunii... Ce noapte interesantă şi ciudată!
Îmi oferi o cupă cu vin sângeriu şi-mi spui că e lichidul amăgitor al dragostei. Îţi dau dreptate, apoi sorb, dar cupa îmi alunecă... Cioburi. Praf de sticlă. Ochii mei coboară, iar rochia mea soarbe cu nesaţ pardoseala cu roşu spart - o formă de artă abstractă a servirii vinului. Aş picta imaginea, dar nu sunt cel mai priceput pictor, aşa că o înmagazinez pe un raft al memoriei. Nu, nu am nevoie de vin... Dragostea nu se naşte cu acel lichid, deşi este asociat frecvent cu aceasta.
Eu nu m-am rătăcit, dar dacă vreau să mă rătăcesc... vreau să mă rătăcesc în braţele tale, în buzele tale, în fruntea ta, în ochii tăi. Tu mă poţi invita la o plimbare prin grădina toropitoare a inimii şi a minţii cu un singur sărut sau cu o poezie. Prin întâlnirea buzelor catifelate, pline de sânge fierbinte, clocotitor, tu îmi aduci un mister pe care nu vreau să-l explic în cuvinte, pentru că şi-ar pierde intensitatea, s-ar evapora şi mi-e teamă că nu-l voi mai găsi sau nu-l voi mai găsi la fel; doar inimile îl înţeleg şi îl păstrează...
Luna şi-a dorit să ne găsească, dar noi ne-am ascuns. Cu rochia mea udă ai învelit fereastra, apoi ne-am privit, ne-am învârtit ochii pe pereţii înnoptaţi pe jumătatene-am îmbătat cu parfumul nostru şi ne-am creat valuri în interior prin intermediul atingerilor dulci şi ameţitoare. În jurul meu erai doar tu şi zâmbeam, pentru că eram capabili să strălucim şi fără lună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Te ascult! :)