miercuri, 2 aprilie 2014

Unirea Calitativă

Săgeata dragostei zgârie învelişul inimii - poarta către tărâmul sentimentelor tari, şi insistă, dar inima de data aceasta se opune. Astăzi e mai precaută, căci nu vrea să mai râmână cu visele şi sentimentele spulberate. Ştie prea bine că nu se opreşte totul atât de uşor; ştie că durerea se acutizează şi rămâne acea gaură - calea prin care s-a produs unirea defectă - ce greu se va cicatriza, căci uneori, nici măcar el, timpul, nu îl lasă pe om să uite tot ce îşi doreşte şi să se vindece. Iar gândurile continuă vertiginos, şi se caută alte explicaţii, alte reacţii, considerându-se mult mai potrivite cele de acum, decât cele întreprinse cu o zi în urmă. Şi astfel, se joacă pe scena interioară, dansul analizelor şi sintezelor, şi nu pentru o singură zi, ci pentru săptâmâni, luni, poate chiar ani, de parcă nu ar fi înzestrate cu extenuare. Sub influenţa raţiunii, chiar şi o neaşteptată săgeată va fi blocată, i se va strâmba tăişul ori se va rupe...
Dorinţa dragostei nu-i abolită, ea există în continuare, supravieţuieşte în tăcere, dar cu diferenţa că nu se mai poate activa oricum, ci doar atunci când dragostea are un caracter inefabil, profund, doar atunci când fiinţa simte în intregime amorul veridic, înălţător, iar flacăra se aprinde în mod voit şi limpede în spirit, în inimă şi în suflet, născându-se apoi, unirea calitativă.

3 comentarii:

 1. Ar fi bine sa fie asa cum spui tu, caci ar insemna ca fiecarui esec i-ar urma o reusita. Dar stim ca oamenii nu prea invata din greseli, iar dragostea este imprevizibila.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu e nimic batut in cuie, dar da, ar fi bine sa se intample astfel, asa cum dupa haos urmeaza ordine. Dar ca lucrurile sa fie in ordine, consider ca ar trebui sa iti doresti ca lucrurile sa se echilibreze, chiar daca la inceput ar fi normal, ar fi de inteles sau pur si simplu, sub actiunea declinului, asta e prima atitudine, sa nu iti mai doresti o alta dragoste. Sau mai pe scurt, oamenii asa procedeaza: daca o actiune a fost urmata de succes, le da speranta, iar daca a fost urmata de esec, ei tind sa nu mai lupte si sa vada totul in negru, ceea ce nu-i de recomandat.
   Multumesc pentru comentariu! :)

   Ștergere

Te ascult! :)