vineri, 10 octombrie 2014

Decizie: epilarea cu ceară!Lumea adolescentei Teodora s-a schimbat la capitolul îngrijire corporală. După câţiva ani de epilat simplu, cu cremă sau cu bic, deoarece nu o mai mulţumeau acele metode, a venit rândul epilatului cu ceară, chiar dacă în trecut l-a tot ignorat sau amânat, căci durerea nu-i convenea deloc, dar şi-a adus aminte, amuzată fiind, de zicala foarte adevărată „baba la frumuseţe suferă”. În definitiv, rezultatul trebuie să conteze şi durabilitatea lui, şi de acestea avea nevoie Teodora.
Dar nu s-a oprit cu gândul aici, ci a căutat pe marele internet metoda cea mai uşoară de realizat epilatul cu ceară direct de acasă. Şi nu i-a trebuit prea mult timp de căutare, a găsit Kit pentru epilare cu ceară Free Mix de la TPB, deoarece se plia foarte bine pe dorinţa ei şi care avea să se îndeplinească de îndată ce a făcut comanda online. Când aceasta a ajuns, Teodora, foarte nerăbdătoare deja, a început să pregătească totul, începând cu ea, şi apoi fiecare pas în parte, de la cititul cu mare atenţie a instrucţiunilor de folosire, până la întrebuinţarea produsului. A strâns din dinţi la început, la primele aplicări ale cearei încălzite foarte bine în încălzitorul special, dar s-a încurajat mai mult şi s-a obişnuit pe parcurs, dând uitării durerea, realizând totodată că nu era chiar atât de grav, aşa cum îşi imaginase sau aşa cum auzise de la mama şi prietenele ei. Rezultatul a mulţumit-o pe deplin, căci şi-a făcut treaba, rezolvându-i problema de ordin estetic pe termen mai lung decât celelalte metode utilizate până atunci, dar şi pentru că nu i-a creat neplăceri la utilizare precum scurgerea, încălzirea incompletă a produsului.
După toată experienţa aceasta, a stat şi a meditat asupra temei imaginându-şi o lume fără vreo metodă de epilat, şi deşi s-a amuzat pe alocuri, a considerat că oamenii nu s-ar fi privit nicidecum ciudat, s-ar fi agreat deoarece toţi ar fi arătat la fel. Ar fi fost modul natural, firesc de a arăta un om, mod pe care îl cunoşteau cu toţii, şi s-ar fi acceptat, iubit aşa cum erau, nefiind acesta un criteriu important de selecţie în privinţa vieţii în doi sau în oricare altă privinţă. A mai considerat că o schimbare, oricare ar fi aceea, poate fi privită suspicios la început, dar de îndată ce mulţi o adoptă şi o consideră utilă pentru omenire, sunt tentaţi şi ceilalţi din jur să o facă, transformând-o astfel într-o normalitate, iar metoda veche e îndepărtată poate chiar total din prezent, ajungând a fi privită cu dizgraţie.
Da, lumea s-a schimbat, iar Teodora a aplicat şi ea schimbările lumii din prezent, iar epilatul, mai ales în zonele foarte expuse, i-a fost un real ajutor. Epilatul e asociat cu îngrijirea, cu sănătatea, cu frumuseţea, cu feminismul - deşi, mai nou, metoda este utilizată de ambele sexe - cu bunul gust, cu inteligenţa, cu iubirea pentru propriul trup, neexistând aici ideea de narcisism, căci asta indică o patologie.
Cu alte cuvinte, ne epilăm pentru a arăta mai bine, a ne mulţumi propria persoană, a face impresie bună, căci dacă n-am recurge la epilat, multora dintre noi ne-ar fi ruşine să ieşim astfel pe stradă sau oriunde am merge, şi cu precădere acolo unde necesită socializare, întrevedere, rezolvare de probleme. Poate că există şi o parte tristă în tot acest context lumesc, dar noi am dorit aceste schimbări, noi le urmăm şi tot noi le privim aşa în prezent şi ni le asumăm.


Articol scris pentru SuperBlog 2014, proba nr. 4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Te ascult! :)