vineri, 24 octombrie 2014

Sănătatea se ţine cu un plan superior!Era foarte nerăbdătoare să termine cursurile, să dea examenele şi să înceapă a profesa; să fii în slujba pacientului, să-ţi ajuţi semenii, să empatizezi, după cum spune deontologia şi etica medicală, erau principalele caracteristici ale oricărui cadru medical, caracteristici ce existau deja cu mult timp în urmă şi în Sorina, când şi-a descoperit vocaţia.
Sorina este asistentă medicală cu acte în regulă şi a plecat în Europa imediat după ce şi-a definitivat examenele din ţara natală, pentru a fi mai aproape de soţul ei Sabin, căci la distanţă şi-au petrecut destui ani, iar aşteptarea trebuia să ia sfârşit. Viaţa aduce oportunităţi, se schimbă, şi toţi luptăm pentru acel bine, iar în fond, o familie trebuie să fie aproape, să construiască împreună, şi asta îşi doreau ambii soţi.
Planurile şi le-a pus bine la punct. Sorina, pe lângă paşii ce a trebuit să-i urmeze în legătură cu documentele pentru dosarul personal ce-i folosea în exercitarea profesiei în străinătate, a ales să facă şi o asigurarea medicală internaţională, şi astfel, s-a documentat foarte bine despre ceea ce oferă MediHelp International - cel mai important furnizor de asigurări private de sănătate cu acoperire internațională din Europa Centrală și de Est, pentru că... nu se ştie niciodată ce se poate întâmpla cu propria sănătate, iar ea a înţeles foarte bine acest aspect primordial, încă de când soţul ei a plecat, alegând să-şi facă şi el o astfel de asigurare, care i-a fost de mare ajutor la nevoie.
MediHelp logo 2012
Comportamentul persoanei bolnave se ştie că se schimbă faţă de cea sănătoasă, şi aceasta are nevoie de ajutor medical oriunde în lume se află, pentru a înlătura cât se poate de repede suferinţa, durerea, stări pe care le percepe fiecare în mod diferit, în funcţie de patologie, şi pe care, evident, nu le doreşte, dar o bună gestionare a lor este posibilă prin atitudinea adoptată faţă de boală, pentru a relua activitatea, căci acesta este rezultatul scontat de fiecare pacient care luptă pentru binele efectiv, pentru echilibrul psiho-somatic.
Şi iată ce oferă MediHelp International: acoperire europeană și / sau internațională, acces la spitale publice și clinici private în spațiul european și internațional, acoperire integrală a cheltuielilor cu spitalizarea, inclusiv a costurilor intervențiilor chirurgicale, acoperire în cazul unor boli grave, precum cancerul (intervenții chirurgicale, spitalizare, tratament în ambulatoriu, medicamente), acoperire servicii de transplant de organe și țesuturi, evacuare aeriană, acoperirea cheltuielilor în ambulatoriu, servicii de urgență și asistență 24/7.
Sorina a luat în calcul şi dorinţa de a deveni mamă, şi datorită planului ales - MediHelp Superior Plan (MHS) din lista de planuri de asigurări de sănătate, a beneficiat inclusiv de îngrijirea şi tratamentul maternal care cuprinde: consultaţii pre şi post natale acordate de medic, cheltuieli pentru naşterea normală sau prin cezariană în caz de urgenţă, naşterea acasă, acoperire pentru nou-născut (până la 21 de zile), complicaţii ale sarcinii.
Primul an de profesat al Sorinei s-a scurs printre holuri de spital, medici, pacienţi, medicamente, seringi, bucătărit, plimbat, iubit, mai pe scurt spus, casă-spital, spital-casă, până când, într-o dimineaţă, şi-a făcut testul de sarcină, şi bucuroasă că cele două liniuţe şi-au făcut apariţia, adică testul indica prezenţa sarcinii, şi-a anunţat numaidecât soţul. Ştia că în curând avea să devină completă, şi gândul acesta o făcea să radieze în fiecare zi. Îşi făcea planurile tot mai departe, gândindu-se la burtica ce va lua proporţii, la pătuţ şi la haine mici şi drăgălaşe pentru bebe, la biberoane şi suzete, la primul gângurit, la primii paşi, şi la toată educaţia pe care avea să i-o ofere noii vieţi, cu cea mai mare dragoste de mamă şi de tată.
Atât pe parcursul monitorizării sarcinii, dar şi în ziua naşterii, Sorina a schimbat statusul: ea avea nevoie de ajutor medical, statusul său fiind de pacientă, şi l-a primit aşa cum se cuvenea, datorită asigurării făcute la timp şi bine, nepunând în pericol viaţa ei sau a nou-născutului – bebe Mihnea, iar cei doi soţi, se pregăteau fericiţi pentru cea mai frumoasă etapă a vieţii lor, cea de părinţi.

Ţie ce plan de asigurare privată ţi se potriveşte? MediHelp Healthcare Plan (MHP), MHP Essential sau MediHelp Superior Plan? Consultă-le, şi orice Plan de Asigurare Internaţională de Sănătate MediHelp ai alege, până la sfârşitul lunii decembrie 2014, beneficiezi de 5% discount. Şi nu uita: sănătatea se ţine cu un plan superior, bine stabilit, pentru că fără ea, ce-am mai putea întreprinde?!


                Articol scris pentru SuperBlog 2014, proba nr. 9

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Te ascult! :)