vineri, 5 decembrie 2014

Inovaţia anului 2014 tu o alegi! Votează!

După ce fiecare inventator a pus ingredientele esenţiale: curajul, priceperea, creativitatea, pasiunea în invenţia sa zile şi nopţi la rând demonstrând utilitatea acesteia, pas cu pas vine ziua în care se va afla care va fi cea mai bună invenţie românească din ultimii ani, din cadrul conceptului PR3MIAZĂ INOVAŢIA dezvoltat de compania 3M, cea care oferă şi premiul în valoare de 2000 de euro.


Deoarece gazele reprezintă un pericol major în rândul populaţiei, am ales să votez Sistemul Portabil Detector - Exhaustor pentru Gaze. Cu alte cuvinte, înzestrat cu o gamă largă de senzori, acest aparat detectează dintr-un spațiu închis gazele nocive gaze naturale, butan, propan, monoxid de carbon, bioxid de carbon, hidrogen sulfurat etc. şi le elimină în atmosferă cu ajutorul unui tub, după cum se poate observa şi în imaginea alăturată.


Vrem să avem o familie protejată, cu atât mai mult când avem copii, dar şi bătrâni care se descurcă mai dificil, pentru că simţurile, capacitatea motrică le pot fi diminuate. De asemenea, ne dorim să fim protejaţi de gazele nocive şi la locul de muncă, de fapt oriunde într-un spaţiu închis în care gazele se pot aduna şi pot face ravagii. Personal, nu vreau să mai aud de oameni care au murit prin asfixiere, lucru care se întâmplă mai ales în timpul nopţii şi iarna, dar şi în diverse spaţii în care se desfăşoară activităţi periculoase. De asemenea, nu doar asfixierea poate fi un efect nefericit, ci şi incendiile care pot fi de îndată iscate prin aprinderea unei surse de curent electric sau orice altă sursă care poate genera foc. Aşadar, ar fi binevenit acest Sistem Portabil Detector - Exhaustor pentru Gaze.

Este evident că acest sistem are aplicabilitate diversă: căminele de canalizare, cămine de branşament, mine, fabrici de alcool, silozuri, fântâni, laboratoare, bucătării, etc. şi îl putem transporta în funcţie de locul în care avem nevoie, ceea ce îl face special, cu adevărat util, şi putem astfel să fim în siguranţă. Iar siguranţa acestei invenţii ne-o garantează şi premiile pe care le-a câştigat: medalia de aur la Târgul de Inovații – Innova de la Bruxelles in 2013, un premiu special din partea Bosniei si Herțegovinei, iar la Chișinău a obținut medalia de argint in 2013. Echipa care a făcut posibil acest sistem este formată din Radulescu Remi, Radulescu Raul, Radulescu Alin Razvan SC RemiR SRL.

Votează şi tu această invenţie şi o vei putea ajuta să câştige marele premiu de 2000 de euro. O poţi face aici: https://www.facebook.com/premiileinovatiei.ro/app_126231547426086 Eu am votat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Te ascult! :)