joi, 12 martie 2015

CND îndeplineşte visele!


  • Codrin


Codru-i frate cu românu', iar Codrin parcă a avut un nume predestinat. Copacul l-a fascinat de când îşi petrecea vacanţele de vară la bunici, ei având o frumoasă livadă de pomi fructiferi în spatele casei de chirpici. Îi plăcea enorm să privească, să contemple copacii, înfrunziţi, desfrunziţi, să se lase învăluit de parfumul fructelor bine coapte. Şi fie ziua, fie noaptea, le asculta calmul dat de lipsa vântului, dar şi agitaţia melodioasă, de parcă se delecta cu Anotimpurile lui Vivaldi. Sub copaci citea, scria poezii ca un mic Eminescu, iar cu timpul, a reuşit să intre şi în pădurea din comuna bunicilor, o pădurea deasă, de foioase, remarcând înălţimea copacilor, dar şi grosimea scoarţei lor, ceea ce-i indica un număr mare de ani, aşa cum aflase din cărţi.

Pădurile din ţară le-a descoperit pas cu pas, dar într-o bună zi s-a gândit şi la pădurile tropicale din Asia, aşa că a apelat cu încredere la CND Turism şi a ales o vacanţă în Maldive. A atins palmierii, cocotierii, s-a lăsat atins de ploile specifice locului, adică musonii şi a stat în baldachine şi hamacuri speciale. Dar n-a călătorit singur, ci a mers împreună cu iubita lui, omul ce i-a pătruns în inimă şi-n suflet, căci Maldive este şi un loc foarte romantic, destinat îndrăgostiţilor, proaspeţilor miri. Şi uite-aşa Codrin n-a avut parte doar de o destinaţie turistică inedită, ci şi de o vacanţă de vis în doi, în preajma fiinţei iubite.

  • Nicuţa


Femeie născută la ţară, într-un sătuc din Muntenia, Nicuţa n-a fost niciodată într-o vacanţă adevărată, palpitantă, în afara ţării, dar acum câteva zile a avut prilejul, datorită fiului său, devenit director al unei firme cu prestigiu, care a plecat din obârşie nu pentru a da totul uitării, ci pentru un trai mai bun.

Totul a început într-o zi splendidă de primăvară când fiul ei iubit i-a făcut cadou o vacanţă în Asia, mai exact pe insula Bali, cunoscută pentru calităţile balneo-climaterice, căci dintre atâtea oferte turistice de la CND Turism, aceasta i s-a părut cu adevărat fascinantă şi potrivită pentru mama lui ajunsă la o vârstă remarcabilă. Şi a surprins-o până la lacrimi pe mama Nicuţa, căci aceasta n-a fost cu pasul şi cu gândul decât prin împrejurimi, iar excursie numea doar drumeţia prin pădure după ciuperci, toporaşi şi viorele, aşa cum obişnuia din copilărie şi n-avea idee deloc unde se află Bali, ştia doar că e foarte departe de căsuţa ei.

Lăsându-i timp suficient pentru a se obişnui cu ideea unei destinaţii exotice, fix de ziua mamei, pe 8 Martie, au pornit în vacanţă. Deşi a avut mari emoţii, gândindu-se la destinaţia atât de îndepărtată, n-a regretat că a văzut şi o altă faţă a lumii, ce-i drept, mai diferită, dar frumoasă şi cu siguranţă de neuitat. Mama Nicuţa şi-a strâns în braţe odorul, nemaiştiind cum să-şi exprime bucuria şi aprecierea pentru că a putut avea prilejul de a călători şi de a întâlni noi forme de emoţii pozitive, benefice minţii, trupului şi sufletului.


  • Daniela


De mică a avut o deschidere către geografie, descoperind harta ţării natale, apoi harta lumii, iar părinţii i-au cumpărat chiar şi un glob pământesc, învârtindu-l de zor, învăţând continentele. Descoperise serialele şi filmele chinezeşti şi de atunci s-a îndrăgostit de ţara celor cu ochii migdalaţi…

Vara trecută, Daniela, proaspătă absolventă de liceu, cu notă mare la bacalaureat şi printre primii intrată la Facultatea de Geografie, şi-a dorit foarte mult să ajungă în China, propunându-şi asta încă de când a început liceul. Astfel, vacanţa asiatică să-i fi fost un fel de recompensă pentru tot ce-a muncit şi reuşit, dar n-a avut toţi banii, bani strânşi din ce a lucrat pe timp de vară şi din produsele handmade pe care le confecţiona. Şi a crezut că visul ei încă nu va prinde aripi prea curând către China, dar tocmai atunci când s-a gândit că totul s-a năruit şi când credea cel mai puţin, a fost surprinsă de către colegii săi de liceu şi de către părinţi, oferindu-i un bilet către China. Şi văzând că pe biletul de călătorie scria şi CND Turism, adică agenţia de turism care pune la dispoziţie şi face posibile vacanţele speciale, s-a gândit că CND înseamnă pentru ea : China Nu-i Departe şi nici n-a fost nicio clipă departe de visul ei. Astfel, vacanţa la care a sperat şi a visat, a început să prindă contur şi nu numai contur, ci chiar viaţă. Daniela s-a încărcat bine de tot cu energia ţării, pentru a avea destulă pentru la facultate şi până la următoarea călătorie.


Aşadar, nu contează de unde provii, dacă ai fost sau nu în vreo vacanţă specială, dacă eşti tânăr ori cu ceva ani buni la bord, niciodată nu-i târziu şi, desigur, nu trebuie neapărat să ai un motiv ca să călătoreşti undeva în Asia, doar trebuie să vrei să mergi şi vei descoperi ce poate niciodată nu ţi-ai imaginat. Şi încă un lucru foarte important: niciodată să nu-ţi laşi visele să piară !!!

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2015, proba nr. 4


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Te ascult! :)