vineri, 20 martie 2015

Curăţenie la puterea 2015

M-am tot gândit la ce anume mi-ar uşura munca sau viaţa şi ce să facă, cum să arate, cât de repede să se mişte, oricum, să fie ceva care să mă ajute pe mine şi dacă ar putea ajuta şi pe alţii cu atât mai bine.

Şi ca să aflu mai uşor, m-am gândit la ce îmi ocupă mult timp. Şi-am găsit: curăţenia. Curăţenia este un lucru foarte important, dar se pare că uneori ne ia zile întregi, mai ales când ai o casă destul de mare şi unde mai pui şi faptul că trebuie să ai grijă de copii şi să mergi şi la serviciu. Da, timpul reprezintă o mare problemă a zilelor noastre...

Desigur, unii ar putea spune că dacă aducem, respectiv plătim pe cineva care s-ar ocupa de curăţenie, ar fi ceva minunat, s-ar rezolva problema, dar eu zic că poate nu toată lumea îşi permite şi poate n-ar fi nici rentabil. Dar un robot inteligent construit chiar de tine însuţi, pe care să îl poţi pune la făcut curăţenie oricând, oriunde prin casă doreşti, în timp ce te poţi ocupa de alte treburi, cum sună? Mult mai minunat, nu-i aşa?!

Cum aş construi acest robot?! În primul rând, ar avea cu siguranţă un ecran, astfel încât să pot vizualiza ce comenzi iniţiez, dar şi o telecomandă, utilă atunci când nu doresc sau nu pot să mă deplasez până la el. Dar comenzile acestea trebuie să fie stocate undeva, deci ne trebuie ceva tehnologie. Există un magazin online specializat care ar veni în întâmpinarea ideii mele, cu diverse oferte SSD Intel, oferte hard disk-uri şi nu numai, şi m-ar ajuta să pun în funcţiune robotul.

Pe lângă ecranul ce va fi înconjurat de o carcasă specială, trainică, va avea pe la colţuri şi un material moale, ceva în genul unui burete foarte fin, astfel încât să nu zgârie sau să lovească suprafeţele. Nu ţin neapărat ca robotul să arate exact ca un om, cu cap, picioare, ci doar să aibă o roată ca să se poată deplasa şi un fel de mâini ajustabile, în funcţie de locurile în care trebuie să facă treaba. În rest, dincolo de carcasă, va avea nişte recipiente speciale pe care le voi încărca cu soluţii de curăţenie, apă, un aspirator, un uscător, un colector de praf, iar atunci când voi iniţia comanda să ştie exact cu ce să înceapă şi cu ce să termine şi cât timp să dureze totul.

Un astfel de robot va fi clar mai mult decât un aspirator şi mai mult decât orice altă maşinărie, pentru că va mai avea în plus şi faptul că va recunoaşte suprafeţele murdare şi va şti care au fost curăţaţe astfel încât să nu revină la ele şi nu în ultimul rând, va putea fi lăsat nesupravegheat, deci poţi pleca oriunde în timpul acesta, iar când revii acasă găseşti totul curat, fără probleme.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2015, proba nr. 8


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Te ascult! :)